Nationaal

| Nationaal | Regionaal | Doe Mee | Blog | Stichting Aquarius Overigens doen wij veel meer dan alleen maar plastic uit het water vissen en van de oever verwijderen. Zo organiseren wij verder op:

21 maart

19:00-22:00 Dichten Voor Water VIII www.wereldwaterdag.nl/dichten-voor-water Tijdens Dichten Voor Water VIII worden de 12 mooiste gedichten over Schoon Water voorgelezen door de makers zelf. Thema dit jaar is “…”.

22 maart 

08:00-18:00 Twaalf Provinciën Wereldwaterdag rvierschoonmaak

Op 22 maart 2022 gaan wij in twaalf provincies schoonmaken ter gelegenheid van 90 jaar Afsluitdijk. Met het afsluiting van het IJsselmeer werd een begin gemaakt van het inpolderen van het IJsselmeer tbv van Flevoland. – Assen (5 km vanaf De Vaart eerst de Vaart en dan het Kanaal tot de Brug bij Loon) in Drenthe – Lelystad (4 km vanaf Fivelingo de Havendiep tot de Jachthaven Lelystad) in Flevoland – Leeuwarden (4 km vanaf de Prins Hendrikbrug de stadsgracht rond) in Friesland – Arnhem (5 km alle stranden aan de Nederrijn in Arnhem Zuid) in Gelderland – Groningen (4 km vanaf Groninger Museum de Ringdiep rond) in Groningen – Maastricht in Limburg – ’s Hertogenbosch in Noord Brabant – Haarlem in Noord Holland – Zwolle in Overijssel – Utrecht in Utrecht – Middelburg in Zeeland – Den Haag in Zuid Holland 13:00-14:00 Zonneflessenboten Race www.wereldwaterdag.nl/zonneflessenboten-race De hele maand maart organiseren wij op scholen tegen sterk gereduceerd tarief Zonneflessenboten Knutselworkshops en de mooiste en snelste zonneflessenboten gaan naar de finale. De 2 mooiste en 2 snelste en een jury boot worden diezelfde avond op het schoon water feest tegen de hoogst mogelijke prijs geveild voor het goede doel. 18:00-21:00 Schoon Water Feest www.wereldwaterdag.nl/schoon-water-feest Na afloop zijn alle deelnemers van harte welkom om met elkaar deze 100 km rivier schoonmaak feestelijk af te sluiten. Tijdens het schoon water feest vinden de volgende activiteiten plaats. – 19:00-19:15 Mooiste kleurplaat wordt onthuld De mooiste ingezonden kleurplaat wordt onthuld ism Art Drawing Center – 19:15-19:30 Ideeën Voor Water Jongeren van 12-18 jaar presenteren op de zeepkist hun meest baanbrekende Ideeën Voor Water aan professionals (ondernemers, politici, wetenschappers, journalisten, etc). De prijsvraag dit jaar is “Hoe Kunnen Wij Een Waternoodsramp Voorkomen” ism de Jeugd Zomer Universiteit en de Dutch Design Battle. – 19:30-19:45 Zonneflessenboten Veiling Voor Wereld Water Dag 2021 worden de drie mooiste en de drie snelste zonneflessenboten geveild ism Stichting Aquarius – 19:45-20:00 Dichten Voor Water VII De gedichtenbundel Dichten Voor Water VII met daarin de 52 beste gedichten van 2019 wordt gepresenteerd en de zes beste gedichten worden voorgedragen. Thema van Dichten Voor Water VII is dit jaar “Water Waarderen”.

23 maart

15:00-17:00 Wereld Water Dag Film www.wereldwaterdag.nl/film Alle deelnemers krijgen na afloop een Wereld Water Dag herinneringsspeldje en jongeren van 12 tot 18 jaar kunnen daarmee op zaterdag 23 maart met € 5,- korting naar de Wereld Water Dag Film in Lingefilm te Tiel. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door het Internationale Jeugd Film Festival.