Dichten Voor Water

 | Dichten Voor Water VIZonneflessenboten Race | Fietsvissen | Schoon Water Feest | Kleurplatenwedstrijd | Ideeën Voor WaterWereld Water Dag Film | Wereld Water Dag Krant 2020

Hieronder vindt u de Dichten Voor Water gedichtenbundels van 2014 tot 2019. In Huis Der Zotheid zijn deze gedichtenbundels ook nog gewoon te koop. 

2020

Voor Wereld Water Dag organiseren wij sinds 2014 jaarlijks een Dichten Voor Water festival op 21 maart de Unesco International Day Of Poetry.
Het thema is ‘Natuur en Klimaatverandering’. Heb je een mooi gedicht over dit thema, de Linge of schoon water van max. 150 woorden stuur dan het gedicht voor 12 maart in via www.wereldwaterdag.nl/dichten. Vervolgens buigt onze jury zich over de inzendingen en worden de 52 beste gedichten geselecteerd en gebundeld.

GESLOTEN inzenden kan niet meer

Dit jaar zal het Dichten Voor Water VI festival op Zaterdag 21 maart van 19:00 tot 22:00 in het literair café Libertas in Arnhem plaatsvinden. De dichtbundel kunt u na afloop bij Libertas in Arnhem, Huis Der Zotheid in Rotterdam en andere goede boekwinkels te koop zijn. Overigens is de bundel net als in voorgaande jaren ook weer voor iedereen gratis te downloaden.
In de jury dit jaar zitten:
– Noud Bles, dichter schrijver en romancier te Gendt
– Carmen van Deuren, eigenaar literair café Libertas in Arnhem
– Erik Van Loon, Stichting Aquarius
– Lilian Regtvoort, initiator schrijverscafé Oscar 

Beoordelingsschema Gedichtenwedstrijd

2020

2019

Het thema van Dichten Voor Water V is “Laat niemand achter” en door de jury zijn uit 26 geweldige inzendingen deze 12 gedichten geselecteerd. In de jury zaten:
– Marianne van Velzen, Stadsdichter Leiden
– Ingrid ter Woorst, Hoogheemraad Delfland en Neerlandicus
– Erik Van Loon, oprichter Stichting Aquarius

 

2017

De Dichten Voor Water bundel 2017 is samengevoegd met de I Love Rotterdam gedichtenbundel met als thema De Rivier

 

2016

 

2015

 

2014

 

Je vindt de Dichten Voor Water wedstrijd ook op Schrijvenonline.org en Schrijverspunt.nl